logo miasta - trzy kolorowe spichrze

Bydgoska odsłona Festiwalu Smaku rusza 17 lipca




Przez pięć dni, od poniedziałku do piątku (17-21 lipca), bydgoskie restauracje oraz kawiarnie będą proponować mieszkańcom specjalnie przygotowane na tę okazję wyjątkowe dania.


Festiwal Smaku to największe wydarzenie kulinarne w Polsce – wydarzenie gościło już m.in. w Częstochowie, Zabrzu, Rybniku, Kielcach czy Bielsku-Białej. Celem festiwalu jest zachęcenie do odkrywania nowych smaków oraz odwiedzania najsmaczniejszych lokali w mieście. Natomiast głównym założeniem tego wydarzenia jest aktywizacja życia miasta i jego mieszkańców, promowanie idei „Slow Food” oraz wspieranie lokalnej przedsiębiorczości gastronomicznej.

Restauracje serwują festiwalowe menu w cenie 9 zł przystawka, 15 zł danie główne, 20 zł cały zestaw. Kawiarnie 5 zł napój, 7 zł deser, a 10 zł kosztować będzie cały zestaw. Na specjalnie przygotowanej mapie mieszkańcy mogą zaplanować swoją kulinarną przygodę. Lista lokali biorących udział w Festiwalu Smaku oraz zdjęcia proponowanych przez nie dań stale uzupełniana jest na profilu festiwalowym Fb.

Serwowane dania będą nieco mniejsze niż standardowe porcje, natomiast ceny są niezmienne dla wszystkich restauracji i kawiarni biorących udział w wydarzeniu. Na aktywnych uczestników Festiwalu Smaku czekać będą liczne nagrody od partnerów – klubów fitness, gabinetów SPA, salonów kosmetycznych i wielu innych.